top of page
  • Szerző képeMiri

Vegán Csoki Ganache Torta

Frissítve: 2021. dec. 16.


Idén egy igazán különleges desszerttel szerettem volna készülni Karácsonyra. Aki ismer engem, az tudja, hogy imádok mindent, ami "csokis". Csokis zabkása, csokis muffin, csokitorta, stb. Már régóta szerettem volna megalkotni az igazán tökéletes, krémes, de nem túl lágy, se nem olajos, se nem vizes állagú, szépen szeletelhető, szájban elolvadó csokitorta receptet. És most végre sikerült! :) Ez eszméletlen örömmel tölt el, alig várom, hogy ti is kipróbáljátok! Nálam egészen biztosan ez a torta kerül a karácsonyi asztalra. Hozzávalók (16 cm-es formához) Alap 150 g mandulaliszt (vagy mandula őrlemény)

40 g zabpehely

20 g natúr hajdina

80 g kimagozott datolya (fél órára forró vízbe áztatva) 50 ml növényi tej

30 g kakaópor

csipet só

csipet fahéj

csipet vanília őrlemény

Csokikrém

250 g édesburgonya

65 g datolya őrlemény

45 g kakaópor csipet fahéj

csipet vanília őrlemény 170 ml növényi tej ½ tk agar agar Díszítés Bármilyen bogyós- vagy egyéb kedvelt gyümölcs Tipp: ha gluténérzékeny vagy, a zabpelyhet nyugodtan kiválthatod hajdinával, vagy használhatsz gluténmentes zabpelyhet. Datolya őrlemény helyett pedig nyugodtan használhatsz datolya pasztát.

Elkészítés 1. Az alaphoz az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük, majd kb. 10-15 másodperig aprítjuk, hogy a hozzávalók jól összekeveredjenek, de ne legyen túl pépes. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk, és fagyasztóba tesszük, amíg a krém elkészül. 2. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd puhára főzzük. 3. Miután megfőtt, leszűrjük, és a kakaóporral, valamint datolya őrleménnyel együtt késes aprítóban krémesre aprítjuk. 4. A tejet a fűszerekkel felforraljuk, majd kicsit lejjebb vesszük a hőfokot, és hozzáadjuk az agar agart. Egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az édesburgonyához, és az aprító gépben krémesre turmixoljuk. 5. Ezután rákanalazzuk az alapra, és spatulával elegyengetjük a tetejét.

6. A tetejét friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük.




12 100 megtekintés4 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

4 Comments


If anyone is seeking drama education, I highly recommend exploring it! Drama not only fosters creativity and confidence but also teaches invaluable communication and teamwork skills. It's a fantastic avenue for personal growth and self-expression. Go for it!

Like

daniella.adamy
Feb 21, 2022

A hajdinát, a mandulalisztet és a zabpelyhet is teljesen nyersen kell beletenni? Nem okoz problèmát egyik sem nyersen, áztatás nélkül fogyasztva?

Like

vicus0407
Dec 16, 2021

A hajdinát milyen formában használjuk? Hántolt, pehely vagy liszt?

Like
Miri
Miri
Dec 16, 2021
Replying to

Én a sima nyers, natúr hajdinát használtam.

Like
bottom of page